МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас

Вече 20 години МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас се грижи за своите пациенти. За нас е изключително важно да отговорим на вашите очаквания, доверявайки се на нашият екип от водещи специалисти в областта на акушерството и гинекологията. Нашите услуги обхващат редица различни области от медицинската област и са специално проектирани да осигурят комфортна и професионална атмосфера за всяка наша пациентка. Ние разбираме, че вашето гинекологично здраве, е чувствителен въпрос, независимо дали е свързан с бременност, аборт, нередовен цикъл, контрацепция и затова сме посветили своето време за решаване на вашите заболявания. Ние предоставяме гинекологични услуги при:

Ендометриоза, фиброми, поликистозни яйчници, менструални нарушения и други.

Екипът ни от водещи гинеколози и акушерки създават топла и комфортна среда за вас, нашите пациентки и ние се стремим да подържаме това през цялото време в рамките на нашите грижи.

Гинекология Бургас

Медицински център МЦ "Клиника Доц. Михайлов" разполага с екип от водещи гинеколози, анестезиолози, физиотерапевти, ортопед, невролог...

В областта на гинекологията отделението предлага:
Прегледи
Видеозон - 3D и 4D
Аборти по желание без болка
Поставяне и премахване на спирала
Лечение на "ранички" на маточната шийка
Консултации и наблюдение на бременността
Амбулаторни гинекологични операции и манипулации
Лечение на безплодие
Медицински манипулации
Контрацепция
Приемно време за планови операции и аборти:
от 08.30 - 10.00 часа /без събота и неделя/

Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Гинекологични проблеми и състояния

Въпреки че нередовните цикли или болезнените месечни спазми могат да бъдат често срещани проблеми, засягащи жените, те в никакъв случай не са нещо, което жените трябва да приспособяват като своя норма. Съществуват много методи за интервенция, както хирургически, така и медицински, които облекчават и в много случаи лекуват симптоми на състояния, вариращи от менструални нарушения до уринарна инконтиненция. Говорете с Вашия лекар, ако изпитвате особено болезнени спазми, силна болка в корема или силно и / или продължително кървене между периоди или по време на полов акт, тъй като те могат да бъдат признаци на по-сериозен проблем със здравето на жените.

Често срещаните гинекологични проблеми включват:

Цервикална дисплазия
Менструални нарушения
Пролапс на тазовия под
Тазова болка
Синдром на поликистозни яйчници
Маточни фиброиди
Уринарна инконтиненция

Гинекологията като цяло

Гинекологията засяга женските репродуктивни органи, менструалния цикъл и до известна степен женските пикочни пътища. Тази медицинска специалност се фокусира върху функционалността, разстройствата и всички заболявания. Поради това той се занимава с диагнозата, профилактиката и лечението на специфични за пола здравословни разстройства при жените - включително последваща грижа. Това включва консервативно, както и хирургично лечение: например реконструктивна хирургия, гинекологична онкология и ендокринология .

Гинекологията включва и всичко, свързано с бременността и раждането : от репродуктивната медицина, грижите за бременността и акушерството до пренаталната и перинаталната медицина.

Много различни заболявания се лекуват в гинекологичните отделения или клиники. Дали менструалните нарушения, маточните полипи, пролапсът на тазовото дъно , оплакванията, свързани с менопаузата , ендометриозата или срастванията в областта на гениталиите - гинеколозите са запознати с целия спектър. Това включва и заболявания на пикочните пътища като инконтиненция или цистит. Между другото, гинекологията е отговорна и за стерилизацията.

Гинекология МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас

Примери за състояния, за които се занимава гинеколог, са:

Ракови и предракови заболявания на репродуктивните органи, включително яйчниците, фалопиевите тръби , матката, шийката на матката, влагалището и вулвата
Инконтиненция на урината
Аменорея (отсъстваща менструация )
Дисменорея (болезнени менструални периоди)
безплодие
Менорагия (тежък менструален период); обща индикация за хистеректомия
Пролапс на тазовите органи
Инфекции на вагината ( вагинит ), шийката на матката и матката (включително гъбични , бактериални , вирусни и протозойни )
UTI и тазова възпалителна болест
Предменструален синдром
Други вагинални заболявания
В тези области има известен кросоувър. Например, жена с уринарна инконтиненция може да бъде насочена към уролог .

Търсите добър гинеколог в Бургас?

Гинекологична клиника доц. Михайлов работи с нова модерна апаратура, от  водещ световен производител на медицинска техника. В клиниката работи специализиран екип, начело с акушер гинеколог Доц. Михаил Михайлов. Тук работят едни от най-квалифицираните  акушер гинеколози и анестизиолози. Тук може да проследите своята бременност, да се консултирате за видовете аборт и всички видове гинекологични интервениции, Работим с НЗОК!

Бременност и ковид 19

Нормално е да се чувствате затрупани с новини, статистика и препоръки за социално дистанциране. И тъй като тестването в цялата страна се увеличава, вероятно ще забележим повишение при бременни хора, които са положителни за COVID-19. Важно е обаче да запомните, че можете да вземете определени предпазни мерки, за да предпазите себе си и бебето си през това време.

Какво се случва, ако съм бил изложен (или имам положителен тест) за COVID-19 по време на бременността?

Здравето на вас, вашето бебе и нашия персонал остава основен приоритет. Моля, първо се обадете на вашия гинеколог, за да обсъдите симптомите, да детайлизирате експозицията си и да обсъдите всички притеснения. Заедно можете да разработите план за грижи и да управлявате симптомите си.

Ако имам положителен тест за COVID-19, има ли шанс моето неродено бебе или новородено също да се зарази? Ами усложнения при бременност?

Малко вероятно е вирусът да се предаде на детето ви по време на бременност. Въз основа на изследвания на други коронавируси (и от настоящите данни за COVID-19), не смятаме, че вирусът може да бъде предаден през плацентата. Също така, вирусът не е присъствал в околоплодната течност или кърмата.

След раждането обаче новороденото може да е уязвимо за разпространение от човек на човек. Може да е трудно да попречите на семейството и приятелите ви да видят вашето новородено веднага, но спазването на препоръките за социално дистанциране все още е важен начин да запазите здравето си вие и вашето бебе.

Според CDC, настоящите данни не показват повишен риск от спонтанен аборт или аномалии на плода при бременни хора с COVID-19.

Как мога да защитя себе си и бебето си от ковид?

Първо: Трябва да се следват препоръките за социално дистанциране. Най-лесният начин да избегнете заболяване от COVID-19? Избягвайте контакт с хора, които вече го имат или са били изложени на него.

Ето още няколко неща, които трябва да направите част от обичайната си рутина, за да защитите себе си и другите :

Мийте ръцете си често със сапун и вода или дезинфектант за ръце на алкохолна основа.
Дезинфекцирайте често докосвани повърхности всеки ден.
Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си с немити ръце.
Покрийте кашлицата и кихането с кърпичка или в кривата на лакътя си и веднага измийте ръцете си.
Поставете поне шест фута разстояние между себе си и другите, когато сте на публично място.
Носете покритие за лице от плат, ако сте на публично място. CDC наскоро актуализира своята препоръка за покрития за лице , които имат за цел да защитят другите, в случай че сте били или сте били изложени на COVID-19.Проверете дали местните ви хранителни стоки предлагат онлайн поръчка за вземане или доставка. Или пазарувайте в часове, определени за хора с висок риск.

Аборт в Бургас

Чудите се Къде да направя аборт в Бургас? МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ е събрала едни от най-добрите специалисти в страната, начело с Доц. Михаил Михайлов, член на "Европейската асоциация по Акушерство и Гинекология".

Какво е кюретаж и как се извършва?

Кюретажът е хирургична процедура, при която маточната шийка се разширява , за да може тъканта да се отстрани от матката. Може да се направи кюретаж за диагностика и лечение на много видове заболявания на матката. 

Кюретажът при диагностициране на проблем, се използва при:

Ненормално маточно кървене.
Кървене след менопауза.
Промени в ендометриалните клетки.
Полипи на матката.
Рак на матката.
Ендометриална хиперплазия.
Когато се използва като лечение, кюретажът се използва за лечение на:

Моларна бременност.
Прекомерно (твърде много) следродилно кървене.
Доброкачествени (неракови) полипи.
Миома.
Запазени продукти на зачеването след спонтанен аборт или аборт.
Понякога може да се направи кюретаж с хистероскопия. Хистероскопията е процедура, при която осветена камера се вкарва в матката, за да се погледне лигавицата на матката.

В МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас, може да се консултирате с добър гинеколог, относно процедурата кюретаж.

Аблация на ендометриума

Аблация на ендометриума е процедура, предназначена да унищожи лигавицата на матката (ендометриума).

Вашият лекар може да препоръча тази процедура, ако менструалните Ви периоди са изключително тежки и не могат да бъдат контролирани с лекарства.

Гинеколог може да препоръча тази процедура, ако имате:

Тежко менструално кървене, което продължава 8 дни или повече.
Кървене между менструациите
Анемия в резултат на менструацията
Докато в повечето случаи лигавицата на ендометриума е унищожена, възстановяването на лигавицата може да се случи по нормални и ненормални начини. При по-младите жени възстановяването на тъканите може да настъпи месеци или години по-късно.

Тази процедура е полезна за много жени, но не се препоръчва за всички.Консултирайте се с вашия гинеколог от МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас, дали това дали това е най-добрият вариант за вас.

Вакуумна аспирация за аборт (аборт с вакуум в Бургас)

Има два метода на вакуумна аспирация (наричана още смукателна аспирация):

Ръчен вакуум. Тази процедура може да се използва около 5 до 12 седмици след последната менструация (началото на първия триместър ). Включва използването на специално проектирана спринцовка за прилагане на всмукване. Този метод не е наличен навсякъде. Но може да е по-достъпно от машинния стремеж в някои географски райони.
Машинен вакуум. Тази процедура е често срещан метод, използван през първите 5 до 12 седмици (първия триместър) на бременността. Аспирацията на машинно вакуум включва използването на тънка тръба (канюла), която е прикрепена чрез тръби към бутилка и помпа, която осигурява лек вакуум. Канюлата се прекарва в матката, помпата се включва и тъканта се отстранява внимателно от матката.
Процедура на вакуумна аспирация
Часове преди или ден преди процедурата за вакуумна аспирация, цервикален (осмотичен) дилататор може да бъде поставен в шийката на матката, за да я отвори бавно (разшири). Точно преди се дават антибиотици за предотвратяване на инфекция. Лекарство, наречено мизопростол, може да бъде дадено за омекотяване на шийката на матката преди процедурата.

Вакуумната аспирация обикновено отнема между 10 и 15 минути. Това може да се направи безопасно в клиника или медицински кабинет под местна упойка. В МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас може да се консултирате с гинеколог за тази процедура.  В нашата клиника в Бургас, може да направите аборт с вакуум на много добра цена.

Рак на маточната шийка

 Симптоми:

Кървене, което не е нормално, като кървене след полов акт, между периодите, по-силно / продължително менструално кървене или кървене след менопаузата.
Вагинално течение, което не е нормално (може да мирише лошо).
Тазова или болка в гърба.
Болка при уриниране.
Кръв в изпражненията или урината.
Болка по време на секс.

Ако имате някой от тези симптоми, е желателно в кратки срокове да се консултирате с вашия гинеколог. Ако търсите добър гинеколог в Бургас, нашата клиника е на ваше разположение.

Като цяло се използват следните лечения:

Хирургията е основното лечение, когато ракът е в ранен стадий. Видът на операцията ще зависи от стадия на рака и дали пациентът желае да има деца в бъдеще. Шийката на матката, матката и евентуално яйчниците ще бъдат премахнати. Това се нарича хистеректомия.
Лъчевата терапия често се използва при пациенти с рак на маточната шийка.  
Химиотерапията може да се използва и за лечение на рак на маточната шийка.
Тези лечения могат да се използват самостоятелно или в комбинация.

Възстановяване след аборт с Вакуум

Какво да очаквате след операция?
Вакуумната аспирация е незначителна хирургична процедура. Нормалното възстановяване включва:

Нередовно кървене или зацапване през първите 2 седмици. През първата седмица избягвайте тампони и използвайте само превръзки.
Спазми, подобни на менструални спазми. Те могат да присъстват в продължение на няколко часа и евентуално в продължение на няколко дни, тъй като матката се свива обратно до небременните си размери.
След процедурата:

Вземете пълния курс на предписаните антибиотици, за да предотвратите инфекция.
Почивайте целия ден. Можете да правите нормални дейности на следващия ден, в зависимост от това как се чувствате.
Ацетаминофенът (като тиленол) или ибупрофенът (като Advil) могат да помогнат за облекчаване на болките в спазмите.Приемайте изписаните лекарства по предписание. Прочетете и следвайте всички инструкции на етикета.
Не правете полов акт поне 3 седмици. Използвайте предпазни средства след аборта. Използвайте презервативи, за да предотвратите инфекция. Можете да започнете определени методи за контрол на раждаемостта веднага след процедурата.


 

Полипи на шийката на матката

Какво представляват полипите на шийката на матката?
Полипите на шийката на матката са гладки, червени, пръстовидни израстъци в шийката на матката , преминаването между матката и вагината.

Какво причинява полипи на шийката на матката?
Причината за цервикалните полипи не е напълно изяснена. Те могат да са резултат от инфекция. Те могат също да са резултат от дългосрочно (хронично) възпаление, абнормен отговор на повишаване на нивата на естроген или задръстване на кръвоносни съдове в цервикалния канал.

Как се лекуват?
Най-честото лечение е отстраняване на полипа по време на тазов преглед . Това може да стане просто като внимателно завъртите полипа, завържете го плътно в основата или го премахнете със специални форцепс. В основата на полипа се нанася разтвор, за да се спре кървенето.

Трябва ли да се изследват полипите на шийката на матката?
Почти всички цервикални полипи са неракови (доброкачествени). Вашият гинеколог ще изпрати изпрати полипа в лабораторията, за да бъде тестван.

Кой е засегнат от цервикални полипи?
Полипите на маточната шийка най-често се появяват при жени на възраст над 20 години, които са имали няколко бременности. Повечето полипи на шийката на матката се откриват за първи път по време на тазов преглед. Обикновено се развива само един полип, макар че понякога се откриват два или три по време на преглед.

Рак на яйчниците - Симптоми

Дълготрайно подуто или подуто усещане в корема
Болка или дискомфорт в долната част на корема или гърба или усещане, че коремът ви се разширява
Чувствате се бързо сити или губите апетита си, лошо храносмилане
Необходимост от уриниране по-често или по-спешно (усещане, че не можете да задържите)
Отслабване
Необяснима или екстремна умора
Кървене след менопаузата или ректално кървене.

Ако имате част от изброените симптоми, е желателно да запишете час за преглед при добър гинеколог специалист. Ракът е заболяване на нашите клетки. Понякога клетките се повреждат и стават ненормални. Те продължават да се делят, за да направят повече ненормални клетки, които могат да образуват бучка или тумор. Има много различни видове рак на яйчниците, от които епителният тип, свързан с тъканта, която образува външната страна на органите, е най-често срещаният. Понякога туморите на яйчниците могат да възникнат от други области като гърдата, червата, кръвоносната система, матката или шийката на матката и това се нарича вторични тумори. Ракът на яйчниците може да се разпространи в таза, жлезите около основните артерии или лигавицата, която покрива таза и корема, наречена перитонеум.

Ракът на яйчниците засяга предимно жени, преживели менопаузата на възраст над 50 години, но понякога може да засегне и по-млади жени.  

Пролапс на матката

Пролапсът на матката се получава, когато матката (матката) падне надолу и се притисне във вагиналната област.
Причини:
Мускулите, връзките и други структури държат матката в таза. Ако тези тъкани са слаби или разтегнати, матката пада във влагалищния канал. Това се нарича пролапс.

Това състояние е по-често при жени, които са имали 1 или повече вагинални раждания.

Други неща, които могат да причинят или доведат до пролапс на матката, включват:

Нормално стареене
Липса на естроген след менопаузата
Състояния, които оказват натиск върху тазовите мускули, като хронична кашлица и затлъстяване
Таз на таза (рядко)
Многократното натоварване, за да се получи изхождане поради дългосрочен запек, може да влоши проблема.

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38