Методи на кинезитерапията Бургас

Методите на кинезитерапията са много ефективни, специализирани начини на диагностика и лечение, в които се ползват специфични техники, създадени въз основа на най-новите познания по анатомия и физиология, проектирани за отстраняване на конкретни дисфункции:

Проприоцептивно нервно-мускулно улесняване – за възпроизвеждане на нормалната функция, нарушена в хода на неврологични или ортопедични заболявания;
McKenzie – за лечение и диагностика на причините за болки в гърба, като се използва набор от добре подбрани индивидуално за всеки пациент упражнения и мануална терапия;
Метод Бобат (Bobath) – използва се при рехабилитация на деца и възрастни с неврологични заболявания;
Метод на Войта (Vojta) – използва се при рехабилитация на деца и възрастни с неврологични заболявания;
Kaltenborn-Evjenth – за отстраняване на ставни дисфункции, придобити в хода на ортопедични заболявания, използват се специални пасивни движения и терапия на околоставните тъкани.

Кинезитерапевт Бургас

Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Кинезитерапия МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас

Кинезитерапия или КТ или kinesiatrics (кинеза, "движение"), буквално "движение терапия", е терапевтично лечение на заболяване чрез пасивни и активни мускулни движения (например чрез масаж ) и на упражнение . Той е основният елемент на физиотерапията / физикалната терапия .

Еквивалентите на термина "кинезиотерапия" се използват вместо термина "физиотерапия" или "физикална терапия" в няколко държави, които не говорят на английски (напр. България, Литва, Руанда, Люксембург, Мавриций, Белгия, Франция, Чили, Парагвай и др. Румъния). 

Използването на кинезитерапия при заболявания на гръбначния стълб

В повечето случаи причината за болки в гърба са променените меки тъкани (мускули, връзки, сухожилия), заобикалящи гръбначния стълб. Болката при тях възниква в резултат на пренапрежение на тъканите, което се проявява с различни фактори, които повишават налягането и стреса върху гръбначния стълб. Това може да бъде продължителен престой в една позиция, например, работата на офис работници, шофьори, лоша стойка, навеждане, повдигане на тежести, сън на неправилна възглавница или матрак, липса на физическа мобилност или претоварване при практикуване на различни спортове.

При продължително пренапрежение на меките тъкани и бездействие във връзка с това състояние се появяват дистрофични промени в самите прешлени, междупрешленните дискове и ставите на гръбначния стълб с течение на времето, което се проявява с развитието на остеохондроза, появата на издатини и хернии на междупрешленните дискове, сколиоза.

Навременното лечение на остеохондрозата е много важно. Без него болестта прогресира и може да причини множество усложнения, като ишиас или херния, а в особено тежки случаи може да доведе до парализа на долната част на тялото. Методът за кинезиотерапия предлага възможност за лесно и безболезнено възстановяване от тази неразположение. Състои се в светлинни ефекти върху тялото, които задействат механизмите на регенерация. По този начин човек лесно може да се излекува без операция и химически лекарства. Друго предимство на метода е липсата на странични ефекти.

Използването на метода на кинезитерапия ви позволява да премахнете пренапрежението на мускулите на гърба, спомага за намаляване на подуването и възпалението на меките тъкани поради нормализиране на кръвообращението, а също така води до възстановяване на трофичните нарушения на гръбнаците и околните носни кърпи.

Употребата на кинезитерапия при заболявания на гърба трябва да се наблюдава от лекар.
Този метод показва добри резултати за възстановяване на много заболявания на гръбначния стълб, но той трябва да бъде предписан, като се вземат предвид спецификите на заболяването на всеки пациент.

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38