Лечебни масажи Бургас

Лечебният масаж представлява съвкупност от различни видове техники и терапии, обединени в едно цяло с цел премахване хроничната болка в гърба и кръста или в цялото тяло. Всеки пациент получава строго индивидуален подход, при който след диагностициране на проблемите, се набляга на прилагането на определен вид техника, в зависимост от спецификата на проблемите.

  Лечебният масаж е подходящ при обща скованост на тялото, предизвикана от заседналия начин на живот, физически и емоционален стрес, депресивни състояния, безсъние, тревожност, болки в кръста, гърба, ръцете или краката, схващане, дискови хернии, невралгия, главоболие и мигрена, ошипяване и др.

Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Предимства на терапевтичната масажна терапия

Предимствата на терапевтичната масажна терапия са дълбоки и стават още по-привлекателни, тъй като светът около нас става по-стресиран, агресивен и тревожен. Много компании в Южна Африка започват да прилагат терапевтична масажна терапия в собствените си организации и активно насърчават служителите си да имат постоянни лечения.

Терапевтичната масажна терапия може да бъде подходящ избор на здравни грижи в следните области:

- Поддържане на здравето и / или промоция на здравето:  насърчава общото здраве на тъканите и насърчава начина на живот и общата здравна информираност

- Управление на стреса:  спомага за облекчаване на свързаното мускулно напрежение и насърчава общото отпускане

- Следоперативни грижи:   Помага за намаляване на периода на възстановяване и ускорява елиминирането на упойката, както и намаляване на болката и сковаността, свързани с почивка в леглото

- Емоционални и / или психологически разстройства:  Освобождава ендорфините, които помагат за повдигане и намаляване на депресията

- Терминални заболявания:  Помага за намаляване на болката и дискомфорта, свързани с дългосрочната почивка в леглото, както и предоставя подкрепа и намалява ефектите от емоционален стрес за пациента, както и за семейството

- Хронична болка:  Помага за прекъсване на цикъла "спазъм на болката", като същевременно намалява свързаната мускулна стегнатост

- Грижа за инвалиди:  Осигурява емоционална подкрепа, както и подпомага поддържането на общото здраве на тъканите

- Участие в спорта преди и / или след събития:  Подобрява представянето и възстановяването и намалява вероятността от сериозни наранявания

Лечебни масажи в Бургас


 • За какво се използва терапевтичен масаж?

  Терапевтичният масаж включва разнообразни усъвършенствани методи, които подобряват естественото възстановяващо функциониране на организма. Леко до твърдо докосване се използва за освобождаване на напрежението, отпускане на мускулите, увеличаване на кръвообращението и лимфата и придаване на усещане за спокойствие

 • Кой е най-релаксиращият масаж?

  Най-разпространен е шведският масаж, който представлява терапевтичен масаж за цялото тяло, предназначен да отпусне мускулите и ставите. Други популярни видове включват дълбока тъкан, шиацу, горещ камък, рефлексология и тайландски масаж.

 • Терапевтични ли са масажите?

  Масажната терапия е подход за лечение, който нараства в търсенето и популярността. ... Тази форма на терапия включва практически техники за увеличаване на кръвообращението, облекчаване на напрежението, намаляване на стреса, облекчаване на тревожността, подобряване на съня и насърчаване на релаксация в цялото тяло, както и много други предимства.

 • Защо масажите болят?

  Вредят ли дълбоките масажи на тъканите? В определени моменти по време на масажа може да почувствате известен дискомфорт или дори някаква болка, тъй като масажистът работи върху области, където има сраствания или белези. ... Всъщност тялото ви може да се напрегне в отговор на болка, което затруднява терапевта да достигне по-дълбоки мускули

 • Какво означава терапевтичен масаж?

  Терапевтичният масаж е общ термин, който описва всякакъв тип модалност на масажа, който помага за облекчаване на болката, намаляване на стреса и работа върху конкретен проблем - като замразено рамо. Хората са склонни да приемат терапевтичен масаж означава дълбок тъканен масаж и че ще получат много силен масаж.

 • Какво прави терапевтичният масаж?

  Терапевтичният масаж е общ термин, който описва всякакъв тип модалност на масажа, който помага за облекчаване на болката, намаляване на стреса и работа върху конкретен проблем - като замразено рамо. Хората са склонни да приемат терапевтичен масаж означава дълбок тъканен масаж и че ще получат много силен масаж.

 • Кой е най-добрият вид масаж?

  Прочетете, за да научите за различните видове масаж и кой тип може да е подходящ за вас.
  Шведски масаж. Шведският масаж е нежен тип масаж на цялото тяло, който е идеален за хора, които: ...
  Масаж с горещ камък. ...
  Ароматерапевтичен масаж. ...
  Масаж с дълбока тъкан. ...
  Спортен масаж. ...
  Масаж на тригерната точка. ...
  Рефлексология. ...
  Шиацу масаж.

 • Да пием ли вода след масаж?

  Масажистите често молят пациентите да пият вода след разтриване. ... Много практикуващи вярват, че дълбокият тъканен масаж освобождава токсините от мускулите и в кръвния поток. Те твърдят, че водата помага на бъбреците и панкреаса да обработват тези токсини.

 • Масаж на гърба

  Мозъкът ви отделя чувствителни химикали и болката намалява.
  Докосването на терапевта предизвиква незабавна реакция в мозъка ви. Веднага след като нервните клетки на кожата ви почувстват натиск, те сигнализират на мозъка да освободи чувствителни химикали, наречени ендорфини, които повишават настроението ви и ви дават естествено високо ниво.

 • Каква е разликата между терапевтичния и дълбокия тъканен масаж?

  Терапевтичният масаж не е необходимо да причинява непоносима или мъчителна болка, за да получи резултати. Масажът с дълбока тъкан е вид масаж, насочен към по-дълбоките тъканни структури на мускула и фасцията, наричан още съединителна тъкан. Налягането като цяло ще бъде по-интензивно от релаксиращ масаж.

 • Какви са предимствата на терапевтичния масаж?

  Това са 10-те най-често срещани ползи, отчетени от масажната терапия:
  Намали стреса. Релаксиращият ден в едицинския център е чудесен начин да се отпуснете и да се освободите от стреса. ...
  Подобрете циркулацията. ...
  Намалете болката. ...
  Елиминирайте токсините. ...
  Подобряване на гъвкавостта. ...
  Подобряване на съня. ...
  Засилване на имунитета. ...
  Намалете умората.

 • Защо съм уморен след масаж?

  В резултат на освобождаването на напрежението чувството за умора или грог може да бъде фактор след дълбокия ви тъканен масаж. Освобождаването на напрежението в тялото може да намали стреса, независимо дали физически, психически или и двете, но тези симптоми не трябва да продължават по-дълго от почивка за лека нощ след сесията


Лимфен дренаж:

Нежен и релаксиращ при разлини заболявания, свързани  със застойни процеси, при оттоци, както и следоперативни състояния, свързани със застой на лимфата. Може да се прилага при горни или долни крайници в зависимост от заболяването.

Какво прави лимфният дренаж?
Лимфният дренаж е техника, предназначена да стимулира притока на лимфа (течност, която транспортира бели кръвни клетки, кислород и хранителни вещества до тъканите в цялото тяло). Наричан още като "ръчен лимфен дренаж" или "лимфен масаж", лимфният дренаж обикновено включва нежни, кръгови движения.

Как се отпускате по време на масаж?
Дишането е най-простият начин да отпуснете тялото си. Когато напълно издишате, след това вдишайте, насочвайки целия въздух към корема, и повторете тази практика, мозъкът естествено преминава от бой или бягство (симпатичната нервна система), за да си почине и смила. Това позволява на парасимпатиковата нервна система да работи своята магия.

Можете ли да отслабнете с лимфен дренаж?
Лимфният дренажен масаж може да ви помогне да ускорите естествения начин на тялото си да се освободи от токсините, като изтласка течност към лимфните канали чрез нежна и насочена техника. Получаването на лимфен масаж сега може да доведе не само до отслабване, но и до добро цялостно здраве

Къде отива лимфната течност?
След това тази лимфна течност се транспортира през прогресивно по-големи лимфни съдове през лимфни възли, където веществата се отстраняват от тъканните лимфоцити и циркулиращите лимфоцити се добавят към течността, преди да се изпразнят в крайна сметка в дясната или лявата подклавиална вена, където се смесва с централна венозна кръв.


Масажна яка:

Включва от окосмената част на главата до долния ръб на лопатките. Особено подходящ е при хора с главоболие, мигрена, при шипове в шийния дял.


Масаж на гръб:

Обхваща от окосмената част на главата до кръста. Изключително полезен е при хора с различни заболявания на гръбначния стълб, включително при Бехтерев. Прилагат се специфични масажни техники, както и обработка на определени тригерни точки в зависимост от заболяването.


Масаж на цяло тяло:

Обхваща масаж на гръб, задна част на долните крайници, предна част на краката и ръцете. Изключително релаксиращ при хора занимаващи се активно със спорт, както и хора с професии изискващи дълго време стоене пред компютър и работа в офис.

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38