Неврология Бургас

 Посещението при специалист невролог в МЦ "Клиника Доц. Михайлов" е изключително полезно за хора, със състояния след прекаран инфаркт, или инсулт, мозъчно-съдова болест. Прегледът е изключително важен, особено ако имате следните симптоми:

главоболие, мигрена, неврози, безсъние, депресия, мозъчно-съдова болест, инсулт и слединсултни състояния
болки в кръста, рамото и врата, радикулит, плексит, дископатия, дискова херния, световъртеж, слабост и изтръпване на крайниците
страхови и невротични състояния, епилепсия и гърчови състояния, тремор(треперене на ръцете), полиневропатия

Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Специалист Невролог Бургас

Неврологът е лекар със специализирано обучение за диагностициране, лечение и управление на нарушения на мозъка и нервната система, включително, но не само, болест на Алцхаймер, амиотрофична латерална склероза (ALS), сътресение, епилепсия, мигрена, множествена склероза, Паркинсон болест и инсулт.

Детски или педиатричен, невролог е специализиран в диагностиката и лечението на неврологични разстройства при деца от неонаталния период през юношеството. Някои от условията се припокриват с тези, наблюдавани от възрастни невролози, а други са уникални за това по-младо население. Детските невролози лекуват много от същите често срещани състояния, открити при възрастни, като мигрена, епилепсия, инсулт и Турет и също се обучават при състояния, свързани с неврогенетика и проблеми в развитието.
КАКВО ПРАВИ НЕВРОЛОГ?
Поставям диагноза 
Невролозите са високо обучени клиницисти, способни да диагностицират сложни състояния чрез подробна анамнеза и физикален преглед, включително тестване на психичния статус, зрение, говор, сила, усещане, координация, рефлекси и походка. Дори когато медицината става по-зависима от технологиите, неврологичният преглед ще остане критичен компонент на оценката на пациента.

 
Извършва тестове
Някои общи неврологични тестове, използвани за завършване на оценката, включват:

Компютърна томография (КТ) или компютърно подпомагана томография (CAT)
Магнитно-резонансно изображение (ЯМР)
Електроенцефалография (ЕЕГ)
Изследвания за нервна проводимост и електромиография (NCS / EMG)
Лумбална пункция (LP) за анализ на церебрална спинална течност
 

Извършва процедури
Ние сме различни от неврохирурзите, тъй като не извършваме операции на мозъка или гръбначния мозък. Въпреки това, невролозите и неврохирурзите работят в тясно сътрудничество за няколко състояния, понякога дори и в операционната заедно.


Общите невролози извършват различни процедури, включително LP и NCS / EMG. Невролозите, обучени на подспециалност, извършват също интраоперативен мониторинг на мозъка и гръбначния стълб, автономно изследване, ендоваскуларни процедури, включително ангиограми и навиване на аневризми, инжекции с ботулинов токсин, биопсии на кожата и мускулите.

 

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38