Физиотерапия и рехабилитация Бургас в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“


Изключителна привилегия за нас е да зарадваме жителите на град Бургас с откриването през 2020 година на сектор физиотерапия и рехабилитация към МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас. Екип от професионалисти гарантира за вас, нашите пациенти, че знаем как най-добре да възстановим двигателните функции след операции, при специфично лечение и качествена физиотерапия. Макар и различна за всяка операция, физиотерапията в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ обикновено включва постепенна укрепваща програма. Ние се стремим да ви предоставим най-добрите грижи, като работим с водещи ортопеди, хирурзи и анестезиолози. Колкото и сложен да е вашия проблем, можем да ви помогнем да го управлявате успешно и да ви насочим към подходящия специалист. При нас в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ намираща се на ул. "Шар Планина" 38 физиотерапевтът ще извърши задълбочена първоначална клинична оценка, за да установи източника на вашите симптоми и да разкрие всички основни причини. Констатациите ще бъдат обсъдени с вас.

За нас е важно нашите пациенти да имат пълно разбиране на проблема си, за да може да бъде приложен и съгласуван план за действие. В допълнение мъм вашето лечение, ние се съсредоточаваме по-специално върху това да ви помогнем, да постигнете специфичните си индивидуални цел.

Физиотерапията и рехабилитацията може да помогне на всеки, който страда от мускулно - скелетни наранявания, или се възстановява след операция. Тя може да помогне и при други трудности, като проблеми с равновесието, ходенето, или неврологични проблеми в следствие на инсулт. За да научите как физиотерапията може конкретно да помогне за вашето състояние, запишете час за среща с нашите физиотерапевти на адрес ул. "Шар Планина" 38, записване за час на тел. 056/547515, 0888656805. Нашите физиотерапевти са специализирани в най-модерните грижи и са в крак с най-новите апаратури и изследвания. Ако имате нужда от добър рехабилитатор, или добър физиотерапевт в Бургас - потърсете ни.

Отделелието по физиотерапия и рехабилитация работи с НЗОК и разполага с модерна апаратура закупена 2020 год.


Техника за физиотерапия и рехабилитация в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас. Препоръчително времетраене и процедури.


 • btl 4000 smart & premium ултразвук

  Ултразвук - ULTRASOUND BTL - 400 SMART PREMIUM

   Модерна и високотехнологична медицинска апаратура, променя облика на медицината и предоставя решения в различни направления на медицината - неврология, физикална медицина, спортна и естетична медицина. Апарата работи с електротерапия и ултразвук. Ултразвука представлява механични вибрации, недоловими за човешкото ухо. Ултразвуковата енергия след поглъщането и от тъканите се превръща в топлинна. Най-голямо образуване на топлина се установява на граничните повърхности и нервната тъкан, поради по-голямото поглъщане на ултразвука. Под влияние на ултразвука се наблюдават йонизационни явления, които внасят широко разнообразие от химически реакции в озвучаваното поле. Многократно е потвърдено бактерицидното действие на ултразвука. Той има изразено противовъзпалително, антиспастично, аналгетично и хиперемиращо действие. Прилагат се ниски, средни и високи интензитети. Продължителността на процедурата варира от 4-6 мин. до 7-12 мин. 

   Показания:

  Заболявания на опорно - двигателния апарат, травми, възпалителни заболявания, контрактури, епикондилити, състояния след фрактури и др. 

   - Заболявания на периферната нервна система, невралгия, неврити.

   - Заболявания на периферните съдове - болест на Рейно.

   - Заболяване на дихателната система - бронхити, пневмонии и др.

   - Гинекологични заболявания.

  Провитопоказания:

  Язвена болест - кървяща и предракови заболявания, дерматомиозит, отлепване на ретината, очна хипотония, бременност, злокачествени новообразувания, склонност към кръвоизливи, растящи кости при деца, тромбози, тромбофлибити, изразени сърдечни заболявания. 

  Апарата съчетава богат набор от токове, като:

  Галванични, диадинамични, токове на Треберт, фарадични, неофарадични, руска стимулация, ТЕНС, двуполюсна интерференция, четириполюсна интерференция, ток на Ледок, спастична стимулация - Хуфшмит, модулирани пулсови токове и др.

  Вакуума се използва успешно, като един от най-значимите му ефекти, е подобряването на циркулацията на кръвта. Когато вамуума се прилага по протежението на гръбначния стълб, той подобрява оросяването на гръбначните прешлени. Вторият му най-важен ефект е този, на детоксикация. 

   Показания:

  Заболявания на опорно двигателния апарат, контрактури, невралгии, радикулити, възпалителни и дегеративни заболявания на ставите.

   Противопоказания:

  Инфекциозни заболявания, тромбофлебити, бременност, температурни състояния, сърдечна декомпенсация.

 • btl 6000 shockwave Ударно - вълновата терапия шокуейв

   btl 6000 shockwave
  Ударно - вълновата терапия, се използва като терапия предимно за лечение на хронични мускулоскелетни нарушения. Апаратът генерира ударни вълни, които се разпръскват радиално в тъканите. Механичните вълни генерирани от апарата, са с
  висока честота и пренасят голямо количество енергия. Достигат до голяма дълбочина и така повлияват болковия синдром. Принципа на действие при лечение с shockwave се обяснява с предизвикването на микротравми на третираното място, като се
  образуват псевдовъзпаления, които от своя страна увеличават метаболитната активност и локалното кръвообращение за да може да се ускорят оздравителните процеси в тъканите. До 48 часа не се препоръчва използване на гелове и мазила в
  областта на травмата. По време на процедурата се използва задължително контактен гел. Продължителността на курса на лечение с ударно - вълновата терапия, е 5-6 процедури, като обикновено се прави по една процедура на седмица.
  Показания:
  Ахилесов тендинит, шипове на стъпалото, калцификати, калциращи тендинити по сухожилията, пателарен тендинит, плантарен фасцит, раменни тендинити, медиален епикондилит.
  Противопоказания:
  Открити рани, повишена температура, инфекциозни заболявания, циркулаторни смущения, бременност, туморни заболявания, метални импланти, в областта на гръбначния стълб и гръдния кош не се прилага, както и при хора използващи
  антикоагуланти.

 • BTL-6000 HIGH INTENSITY LASER високоинтензивен лазер

  BTL-6000 HIGH INTENSITY LASER
  Поради високата си мощност, по-висока от класическите студени лазери, лазерът позволява изключително проникване, осигурявайки достигането на голямо количество енергия в дълбочина между 5-10 см. за да се постигнат нужните резултати. Комбинираният биостимулиращ и фотомеханичен ефект, лекува тъканите, като осигурява мощен болкоуспокояващ ефект. Лазерния лъч благодарение на своята монохроматичност и кохерентност, може да бъде прецизно регулиран и дозиран в конкретната желана зона. Високоинтензивният лазер може да бъде използван в два режима на работа - постоянен и импулсен. Имлусният режим се използва за облекчение и аналгетично лечение, а постоянният предлага непрекъсната работа и води до биостимулация, цялостно лечение и по-ускорено възстановяване.
  Показания:
  Акушеро-гинекологични заболявания, неврологични заболявния, кожни заболявания, при мускулни болки и ставни заболявания, при посттравматични състояния - контузии, луксации, фрактури, епикондилити, при дегенеративни и възпалителни заболявания на опорно двигателния апарат - болезнено рамо - импинджмънт синдром, тендинит, бурсити, болка в кръста - дискова херния, мускулен спазъм, миалгия, парези на периферни нерви, парализа на Бел, цикатрикси, остеоартроза с различна локализация. Продължителността и курса на лечение е съобразен с основното заболяване.

  Ефекти на високо интензивния лазер:

  Подобрява кръвооросяването на тъканите и засилва метаболитните процеси.

  - обезболяващ ефект
  - противовъзпалителен ефект
  - противооточен ефект
  - вазодилатиращ ефект

  Противопоказания:
  Бременност, епилепсия, фебрилни състояния.

 • BTL-6000 Lymphastim Easy лимфен дренаж

  BTL-6000 Lymphastim Easy

  Лимфния дренаж активира потока на лимфната течност през лимфните пътища в тялото. Тези пътища са отговорни за събиране и изхвърляне на отпадните продукти от тъканите. При нормални обстоятелства приблизително 4 литра лимфна течност преминава през лимфната система всеки ден. Тя от своя страна играе важна роля в поддържането на имунната система. Апарата работи на принципа на пневматичната пресотерапия. Малки възглавнички се издуват с въздух последователно, започвайки от ходилата и завършват около кръста. Така лимфната течност лесно и бързо намира своя път. Лимфния дренаж е подходящ за широк кръг от заболявания, както в сферата на естетичната медицина, така и в рехабилитационни програми. Лимфния дренаж засилва обмяната на веществата и елиминира токсините от организма. Намалява оттоците по тялото, намалява възпаленията и повлиява позитивно хронични възпалителни заболявания, като артрити. Напълно здрави хора също могат да се подложат на лимфен дренаж. Процедурата намалява общото болково възприятие и подсилва имунната система. Процедурата се препоръчва най-малко 6 седмици след проведени операции. Задължително е да се комбинира с адекватен дневен прием на вода (препоръчително 2 литра на ден). Препоръчителния брой процедури е между 4-6 пъти поне веднъж седмично. Времетраенето на процедурата е средно 30 мин.
  Показания:
  подпомага лимфната циркулация, намалява периферните оттоци от различен произход, целулит, подпомага извеждането на токсини, при отстраняване на лимфни възли, при онкологични операции.
  Противопоказания:
  Остри инфекции, повишена температура, тромбози и флебити, остри състояния на сърдечно - съдовата система, кръвоизливи, антикоагулантна терапия, туморни образования в активен стадий. Препоръчва се извършването на процедурата след консултация с медицински специалист.

 • Артромот за долен крайник

  Артромот за долен крайник

  Апарата представлява рехабилитационно устройство за раздвижване на долен крайник, което позволява постепенно увеличение на ъгъла на екстензия (разгъване) на коляно, глезен и тазобедрена става. Апарата работи на ток, който захранва
  електромоторите, отговорни за прецизното сгъване и разгъване на ставите. Обема на движение може да бъде фиксиран, или да се увеличава постепенно, докато не достигне максимален обем на екстензия, или флексия. Скоростта на движение също
  може да бъде настроена за максимално комфортна терапия спрямо нуждите на всеки един пациент. Артромода допринася за увеличаване на двигателните функции на долните крайници и оказва благоприятен ефект върху силата и издръжливостта на
  мускулите. Също така стимулира метаболизма на клетъчно ниво, което е важна част от възстановяването на ставите.
  Показания:
  При хирургически интервенции на фрактури и псевдоартроза, коленна артроскопия, смяна на колянна става и тазобедрена става, пластична реконструкция на кръстните връзки.
  Противопоказания:
  Общо неразположение, повишена температура, гнойни и възпалителни процеси.

 • Магнитотерапия BTL

  Магнитотерапия BTL

  Магнитното поле оказва локално въздействие в зоните на излъчвателя, рефлекторно на вътрешните органи и системи, както и общо въздействие чрез централната нервна система. Магнитното лъчение има успокояващ ефект, нормализира съня,
  намалява емоционалното напрежение, усилва активността на клетките и активира обменните процеси, подобрява кръвообращението, повишава физическата и психическа активност. Сърдечно-съдовата система е много чувствителна към действието на
  магнитното поле. Сърдечната честота се нормализира, подобрява се храненето на сърдечния мускул и еластичността на стените на съдовете, повишеното кръвно налягане се понижава, подобрява се кръвообращението в крайниците. Магнитното поле
  активира противосъсирващата способност на кръвта, намалява възможността за образуване на тромби. Увеличава се броят на електроцитите и съдържанието на хемоглобин в тях.
  Показания:
  Енцефалопатии, невропатии, разтройства на мозъчното кръвообращение, последствия от черепно - мозъчни травми, множествена склероза, мигрена, заболявания като хроничен бронхит, бронхиална астма, цистити, възпаления на меките тъкани и връзки
  , заболявания на женските полови органи, възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите.
  Противопоказания:
  повишена температура, психични заболявания, общо неразположение.

Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Физиотерапия и рехабилитация

Възстановете физическата си форма и предишните нива на фитнес.

 Трябва да посетите нашия център, ако:
 Страдате от болки в гърба

 Имайте спортна контузия.

 Претърпяли са травма, операция.

 Трябва да подобрите функционалното си ниво.

 В отделението за рехабилитация и физиотерапия в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ ще се срещнете с екип от квалифицирани физиотерапевти, които ще коригират, облекчат и предотвратят остри или продължителни дисфункции на движението, с цел да подобрят физическото ви състояние и съответно качеството ви на живот.

 Нашата цел е да създадем уникална програма за възстановяване, здраве и благополучие, адаптирана към нуждите на всеки пациент. Лична програма за лечение на всеки пациент се разработва след лична оценка.

 Налични са много възможности за лечение:
 Сърдечносъдова рехабилитация

 Травма и ортопедична физиотерапия

Неврологично лечение

 Лечение на спортни наранявания

 Терапевтичен масаж

 Хидротерапия

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38