Физиотерапия и рехабилитация Бургас в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“


Изключителна привилегия за нас е да зарадваме жителите на град Бургас с откриването през 2020 година на сектор физиотерапия и рехабилитация към МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас. Екип от професионалисти гарантира за вас, нашите пациенти, че знаем как най-добре да възстановим двигателните функции след операции, при специфично лечение и качествена физиотерапия. Макар и различна за всяка операция, физиотерапията в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ обикновено включва постепенна укрепваща програма. Ние се стремим да ви предоставим най-добрите грижи, като работим с водещи ортопеди, хирурзи и анестезиолози. Колкото и сложен да е вашия проблем, можем да ви помогнем да го управлявате успешно и да ви насочим към подходящия специалист. При нас в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ намираща се на ул. "Шар Планина" 38 физиотерапевтът ще извърши задълбочена първоначална клинична оценка, за да установи източника на вашите симптоми и да разкрие всички основни причини. Констатациите ще бъдат обсъдени с вас.

За нас е важно нашите пациенти да имат пълно разбиране на проблема си, за да може да бъде приложен и съгласуван план за действие. В допълнение мъм вашето лечение, ние се съсредоточаваме по-специално върху това да ви помогнем, да постигнете специфичните си индивидуални цел.

Физиотерапията и рехабилитацията може да помогне на всеки, който страда от мускулно - скелетни наранявания, или се възстановява след операция. Тя може да помогне и при други трудности, като проблеми с равновесието, ходенето, или неврологични проблеми в следствие на инсулт. За да научите как физиотерапията може конкретно да помогне за вашето състояние, запишете час за среща с нашите физиотерапевти на адрес ул. "Шар Планина" 38, записване за час на тел. 056/547515, 0888656805. Нашите физиотерапевти са специализирани в най-модерните грижи и са в крак с най-новите апаратури и изследвания. Ако имате нужда от добър рехабилитатор, или добър физиотерапевт в Бургас - потърсете ни.

Отделелието по физиотерапия и рехабилитация работи с НЗОК и разполага с модерна апаратура закупена 2020 год.Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Имате нужда от Физиотерапия и рехабилитация ако:

Искате бързо да възвърнете  физическата си форма и предишните нива на фитнес след заболяване.

 Трябва да посетите нашия център, ако:
 Страдате от болки в гърба, имате спортна контузия, претърпяли сте травма,операция.

 Трябва да подобрите функционалното си ниво.

 В отделението за рехабилитация и физиотерапия в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ ще се срещнете с екип от квалифицирани физиотерапевти, които ще коригират, облекчат и предотвратят остри или продължителни дисфункции на движението, с цел да подобрят физическото ви състояние и съответно качеството ви на живот.

 Нашата цел е да създадем уникална програма за възстановяване, здраве и благополучие, адаптирана към нуждите на всеки пациент. Лична програма за лечение на всеки пациент се разработва след лична оценка.

 Налични са много възможности за лечение:
 Сърдечносъдова рехабилитация,  Травма и ортопедична физиотерапияНеврологично лечение, Лечение на спортни наранявания, Терапевтичен масаж,  Хидротерапия

Съвети за прием

 Според състоянието си, пациентите се делят на няколко групи. Моля, при записване на час, уведомявайте рецепция в коя група е пациента. 

 Пациенти без необходимост от помощ:
7. Пълна независимост: Пациентът извършва 100% от действията самостоятелно.
6. Подпомогната независимост: Пациентът извършва 100% от действията,но използва помощни средства

С необходимост от помощ:
5. Подпомогната независимост с надзор и/или ръководство: Пациентът завършва 100% от действията, но е необходим надзор от лице, без да се осъшествява физически контакт.
4. Минимална помощ: Пациентът завършва 75% от действията, но е необходим минимален физически контакт
3. Умерена помощ: Пациентът изпълнява 50% до 74% от действията. Необходим е по-сериозен физически контакт.
2. Максимална помощ: Пациентът изпълнява 25% до 49% от действията. Необходим е сериозен физически контакт. 
1. Пълна зависимост: Пациентът изпълнява по-малко от 25% от действиятаи е необходима помощ от 2 или повече лица, които се грижат за него.

Физиотерапия и рехабилитация след смяна на колянна става

Възстановяване по време на престоя в болницата
Ден 1 - 2: изправяне на крака
Тази проста задача е първата ни цел. Използвайки рамкавие трябва да се изправите на крака възможно най-скоро, но трябва да си починете през нощта, преди да се опитате да станете.

Ден 2 - 4: Ставате мобилен:
След като сте на крака, е време да се раздвижите.Ще използвате различни помощни средства, преди да станете независими. Помощните средства дават оптимална стабилност, като поддържат теглото ви. По този начин ще можете да тествате силата на новата си става, с минимален риск от загуба на равновесие.

След като успеете да натоварите удобно новата става, ще се преместите на патерици, които да ви помогнат да нормализирате походката си и да увеличите размера на разстоянието, което можете да изминете. Някои пациенти се изписват с патерици, други преминават към бастуни - всичко е свързано с личните предпочитания.

Ще бъдете насочени и през набор от упражнения в леглото, така че все още напредвате, дори когато не сте на крака.

Последен ден в болницата: Упражнявайте се по стълби
За да бъдем наистина независими, трябва да знаем, че можете да управлявате стълби и други неудобни пространства.


Използвайте парапет, когато е възможно, с помощно средство за ходене в противоположната ръка;
Ако слизате по стълбите: Преместете патерицата / бастуна на долното стъпало, сложете тежестта си върху патерицата / бастуна, докато премествате оперирания си крак върху стъпалото до него;
Изведете неоперирания си крак на същата стъпка и повторете. Направете обратното по обратния път.
Научете повече за това как да излезете от колата с патерици и да влезете в леглото с патерици .

След всички процедури, за бързото ви възстановяване ще трябва да посещавате специализиран център по физиотерапия и рехабилитация. Вашият личен лекар ще ви издаде направление за физиотерапия. Центърът по физиотерапия и рехабилтация в Бургас МЦ "Клиника доц.Михайлов" разполага с модерна техника и опитни специалисти. Физиотерапевти, рехабилитатори и кинезитерапевти, които значително ще скъсят времето за възстановяване.

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38